POLICIJSKA UPRAVA SISAČKO – MOSLAVAČKA
Rimska 19, 44 000 Sisak, tel.: +385 44 560 111
sisačko-moslavačka uprava > Vijesti > Dan policije obilježen u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj

Dan policije obilježen u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj

Dan policije obilježen u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj
27. rujan 2018. -

Foto: PU sisačko-moslavačka

Danas, 27. rujna, u Sisku je održana središnja svečanost proslave Dana policije i blagdana zaštitnika policajaca Sv. Mihovila. Započela je u jutarnjim satima okupljanjem uzvanika u prostorijama Interventne jedinice policije gdje je načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut, s članovima svog kolegija i načelnicima policijskih postaja, upriličio svečani domjenak i primio goste. 

Uz brojne članove obitelji poginulih policajaca Policijske uprave sisačko-moslavačke, nazočni su bili župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić sa svojim zamjenicima Romanom Rosavcem i Ivanom Cerjakom te predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, zatim Županijska državna odvjetnica Jadranka Huskić, ispred Općinskog državnog odvjetništva u Sisku Ljerka Markušić, gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević, zamjenici gradonačelnice Grada Siska Ivica Rendulić i Marko Krička te predsjednica Gradskog vijeća Grada Siska Ivana Krčelić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovače Ivica Keser sa suradnicima, načelnik općine Lekenik Ivica Perović sa suradnicima te predstavnici gradova i općina, kao i predstavnici pravosuđa, hrvatske vojske i svećenstva, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i predstavnici medija.

„Lijepo vas pozdravljam i zahvaljujem što ste se odazvali našem pozivu i pridružili nam se u proslavi Dana policije i blagdana našeg zaštitnika Sv. Mihovila. Posebna mi je čast i zadovoljstvo i ove godine pozdraviti obitelji naših prijatelja i kolega koji su svoje živote dali tijekom Domovinskog rata u obrani Lijepe naše ili pak obavljajući svoju časnu dužnost hrvatskog policajca“, rekao je u pozdravnom govoru načelnik Pešut te nastavio: „Osvrtom i analizom ovih proteklih godinu dana, kada sam i preuzeo dužnost načelnika ove Policijske uprave, mogu reći da sam zadovoljan postignutim rezultatima i ostvarenjem većine zacrtanih ciljeva, posebno otkrivenosti i suzbijanja kriminaliteta, zapljena krijumčarene robe te održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira na cijelom našem području, naročito najvećih gradova.“ U svom daljnjem obraćanju načelnik se osvrnuo na migrantsku krizu, negativan trend smrtnog stradavanja na našim prometnicama, preuzimanje novih poslovnih prostora u zgradi HT-a u Sisku te istaknuo dobru suradnju sa svim suradnicima, naročito institucijama županije, gradova i općina, pravosudnim i svim drugim državnim institucijama, nevladinim udrugama i medijima. „Vama drage kolegice i kolege, kao i vašim obiteljima koje zajedno s vama dijele sve teškoće ovog odgovornog i časnog poziva, čestitam Dan policije te vam želim svako dobro povodom našeg blagdana i puno sreće u budućem životu i radu“, rekao je na kraju načelnik Pešut.

Župan Ivo Žinić čestitao je Dan policije u svoje ime i u ime svojih suradnika. Osvrnuo se na dobre rezultate rada policije, ali i na negativni trend u prometu. „Pokrenuli smo jednu civilnu inicijativu koju ćemo, vjerujem, zajedno s policijom provesti da se smani smrtnost te broj nesreća na cestama Sisačko-moslavačke županije“, rekao je. Župan Žinić je također čestitao i 25 godina rada Policijske uprave sisačko-moslavačke koja je formirana 1. srpnja 1993. godine kada su spojene dvije policijske uprave, Sisak i Kutina. Zaželio je da se u rad policije uključi i što više mladih ljudi te se, između ostaloga, osvrnuo i na veliku ulogu koju je ova policijska uprava imala tijekom Domovinskog rata.

Uputivši čestitku za Dan policije prisutnima se obratio i zamjenik gradonačelnice Grada Siska Ivica Rendulić te između ostaloga istaknuo: “U borbi za slobodu, na samom početku, prvi udar, najteže dane, primili su na sebe pripadnici policije. To ne smijemo nikada zaboraviti i to moramo uvijek s ponosim istaći i odati dužno poštovanje.“

Načelnik Pešut je nakon prigodnih obraćanja osmero policijskih službenika naše policijske uprave uručio pohvalnice i to policijskim službenicima Policijske postaje Sunja Igoru Toplaku, Djuri Tuzlaku i Goranu Kukoru zbog doprinosa ugledu policije, te zaštiti života i sigurnosti građana, zatim policijskom službeniku Odjela općeg kriminaliteta Ivi Bijeliću zbog savjesnog i profesionalnog obavljanja službe, policijskom službeniku Interventne jedinice policije Stjepanu Boriću zbog iskazane visoke profesionalnosti, policijskom službeniku Ureda načelnika Srećku Pejnoviću radi promicanja ugleda policije, policijskoj službenici Ureda načelnika Brankici Kobelščak zbog savjesnog i profesionalnog obavljanja službe te zbog iznimnih rezultata u otkrivanju počinitelja kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga voditelju Odjela kriminaliteta droga Igoru Klobučaru, koji se u ime pohvaljenih zahvalio na ukazanoj časti.

Nakon svečanog domjenka ispred središnjeg križa na gradskom groblju Viktorovac u Sisku položeni su vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega je policijski kapelan don Ivo Borić predvodio prigodnu molitvu.

Svečano obilježavanje Dana policije završilo je Svetom misom zadušnicom koju je za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke u sisačkoj katedrali Uzvišenja Svetog Križa predvodio don Ivo Borić u zajedništvu s vlč. Ivanom Grbešićem i katedralnim župnikom vlč. Markom Karačom.

Nadamo se ćemo i dogodine u ovakvom ugodnom druženju proslaviti naš dan, Dan policije i blagdan Sv. Mihovila.


župan Žinić i načelnik Pešut
načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut

župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić
zamjenik gradonačelnice Grada Sisak Ivica Rendulić
pohvaljena policijska službenica Brankica Kobelščak i načelnik Pešut

polaganje vijenaca na Gradskom groblju Viktorovac

Sveta misa


Vijesti za aktualni mjesec:


19.2.2019.NAJAVA: Pojačane mjere u prometu na području Hrvatske Kostajnice
19.2.2019.Osumnjičeni za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave
19.2.2019.Razbojnička krađa i teška krađa na području Novske
19.2.2019.Pretragom kuće pronađena puška i streljivo
19.2.2019.Pronalasci i dragovoljna predaja ubojitih sredstava
19.2.2019.Krađa parfema iz trgovine u Sisku
19.2.2019.Krađa čamca i guma s aluminijskim naplatcima
19.2.2019.Rezultati provedene akcije na alkohol
19.2.2019.Sažetak događaja iz proteklog tjedna
19.2.2019.Dnevni događaji – sažetak
18.2.2019.NAJAVA: Mjere pojačanog nadzora u prometu
18.2.2019.Prijetio i pucao iz poluautomatske puške
18.2.2019.U prometu zatečeni s više od 2 promila alkohola
18.2.2019.Prekršaji u prometu
18.2.2019.Krađa parfema iz trgovine u Kutini
18.2.2019.Dnevni događaji – sažetak
15.2.2019.Robert Ramušćak - najbolji trener Sisačko-moslavačke županije u 2018. godini
15.2.2019.Najava akcije u prometu
15.2.2019.Krađa ribe na ribnjaku u Lipovljanima
15.2.2019.Kutinska prometna policija provela akciju na autocesti


str.: 1 od 4. Ukupno: 79 zapisa.