POLICIJSKA UPRAVA SISAČKO – MOSLAVAČKA
Rimska 19, 44 000 Sisak, tel.: +385 44 560 111
sisačko-moslavačka uprava > Vijesti > U Policijskoj upravi održana konferencija za medije

U Policijskoj upravi održana konferencija za medije

U Policijskoj upravi održana konferencija za medije
11. siječanj 2018. -

Foto:  PU sisačko-moslavačka

U četvrtak, 11. siječnja, u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj održana je konferencija za medije, na kojoj su se predstavnicima medija obratili načelnik Policijske uprave Luka Pešut voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec.

Načelnik Pešut je u svom uvodnom obraćanju izrazio zadovoljstvo svojim dosadašnjim radom u ovoj Policijskoj upravi i novinarima zahvalio na suradnji te istaknuo njihovu važnost, naročito prilikom prezentiranja našeg rada prema javnosti.

Načelnik je govorio o rezultatima rada operativne akcije „Mir i dobro“ te se ukratko osvrnuo na stanje sigurnosti u cestovnom prometu i najavio pojačane aktivnosti policijskih službenika, koje će prioritetno biti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Također je izvijestio o dovršenom kriminalističkom istraživanju, koje je ova Policijska uprava provela u koordinaciji s USKOK-om, zbog primanja mita jednog policijskog službenika.

Osvrnuo se na kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ i građane pozvao da iskoriste mogućnost dragovoljne predaje svih vrsta ubojitih sredstava koje nezakonito posjeduju. Osvrnuo se na slučaj od 10. siječnja u mjestu Dugo Selo Lasinjsko, gdje su u staklenci kraj puta pronađene tri ručne bombe. Sa zadovoljstvom je izvijestio kako je ova Policijska uprava dobila svog policijskog kapelana don Ivu Borića, koji je obišao i blagoslovio sve policijske postaje te će se brinuti za duhovni život djelatnika.

Na kraju obraćanja načelnik je stanje sigurnosti na području Policijske uprave sisačko-moslavačke ocijenio dobrim, naglasivši kako uvijek ima prostora za bolje te da će policijske službenike po svim linijama rada usmjeriti na postizanje još boljih rezultata.

Voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec istaknuo je kako je i dalje jedan od najvažnijih strateških prioriteta ove Policijske uprave rješavanje kaznenih djela ratnih zločina počinjenih na ovom području tijekom Domovinskog rata.

S tim u svezi osvrnuo se na dovršeno kriminalističko istraživanje, koje je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provodilo u suradnji i koordinaciji s ovom Policijskom upravom i stručnjacima za topništvo Ministarstva obrane, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjenog u rujnu 1993. godine i od svibnja do kolovoza 1995. godine. Tada je u nekoliko navrata raketiran grad Sisak i tom je prilikom smrtno stradalo osam, a ranjeno deset civila. Za ovo kazneno djelo je po zapovjednoj odgovornosti osumnjičeno šestero tadašnjim pripadnika oružanih snaga tzv. Republike Srpske Krajine.

Također je podsjetio na nedavno riješen predmet radnog naziva „Pad Hrvatske Kostajnice“, zločini u Kostrićima i Glinskom Novom Selu, mjestima gdje je ubijen veliki broj civila. Najavio je kako će rad po toj problematici biti još više naglašen, a to je ujedno i jedan od glavnih prioriteta rada na razini MUP-a.

Osim navedenog rekao je da će težište rada kriminalističke policije ove Policijske uprave biti na otkrivanju koruptivnih kaznenih djela i kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta, s naglaskom na kaznena djela koja uključuju zaštitu državne granice Republike Hrvatske s Bosnom i Hercegovinom, a koja je u nadležnosti ove Policijske uprave.

Na kraju svog izlaganja istaknuo je da Služba kriminalističke policije, kojom on odnedavno rukovodi, ima znanja, resurse i djelatnike kojima da se može nositi sa zadanim ciljevima.


Načelnik PU Luka Pešut i voditelj Službe krim. policije Igor Pasanec

Vijesti za aktualni mjesec:


23.3.2018.Obveze sudionika u prometu tijekom ljetnog računanja vremena
23.3.2018.Iz jednog kamiona ukradeno gorivo, iz drugog akumulatori
23.3.2018.U prometu zatečen s nepripadajućim registracijskim pločicama
23.3.2018.Benzinom palio peć na kruta goriva
23.3.2018.Dnevni događaji – sažetak
22.3.2018.Biskup Košić primio djelatnike PU sisačko-moslavačke
22.3.2018.Glina: Edukacija osoba treće životne dobi
22.3.2018.U sisačkom trgovačkom centru ukradeni parfemi i kreme
22.3.2018.Krađa u Topuskom
22.3.2018.Dnevni događaji – sažetak
21.3.2018.Najava: Edukacija osoba treće životne dobi u Glini
21.3.2018.Osumnjičeni za razbojništvo na području Topuskog
21.3.2018.Dvojac osumnjičen za tešku krađu na području Gline
21.3.2018.Kazneno prijavljen zbog zlouporabe opojnih droga
21.3.2018.Teška krađa na parkiralištu autoceste
21.3.2018.Vozačima kamiona na autocesti utvrđeni prometni prekršaji
21.3.2018.Dnevni događaji – sažetak
20.3.2018.Sisačko-moslavački policajci i dalje angažirani na poplavama i klizištima
20.3.2018.Provaljeno u prostorije petrinjske tvrtke
20.3.2018.Požar na garaži


str.: 1 od 5. Ukupno: 93 zapisa.