POLICIJSKA UPRAVA SISAČKO – MOSLAVAČKA
Rimska 19, 44 000 Sisak, tel.: +385 44 560 111
sisačko-moslavačka uprava > Policijske postaje > Postaja prometne policije Kutina

Postaja prometne policije Kutina

Postaja prometne policije Kutina

Mjesto: Kutina

Adresa: Kralja Petra Krešimira IV 2

Telefon: 044/646 339, 646 320

Telefaks: 044/646 310

Načelnik Policijske postaje: ALEN BILANDŽIJA
 
            

Postaja prometne policije Kutina obuhvaća područje grada Kutine s pripadajuća 23 naselja, grad Popovaču s pripadajućih 13 naselja i općinu Velika Ludina s pripadajućih 12 naselja, a  područje se prostire na 601,06 km² te na područje unutar 63,77 km autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac od 80 km + 480 m do 144 km + 250 m.

Postajno područje obuhvaća 20,7 km državnih cesta, 118,9 km županijskih cesta, 73,8 km lokalnih cesta, 320 km nerazvrstanih cesta, te kao što je navedeno, 63,77 km autoceste A3 koja je dio Paneuropskog koridora koji spaja Zapadnu i Istočnu Europu.

Osnovna zadaća Postaje prometne policije Kutina je nadzor i upravljanje cestovnim prometom, odnosno briga o sigurnosti cestovnog prometa i promicanju prometne kulture.
 

Već tradicionalno na području PPP Kutina svake godine djeluje Prometna jedinica mladeži, koja je uglavnom tijekom proljeća, ljeta i rane jeseni angažirana na nadzoru i upravljanju prometom na području Grada Kutine, a čine je redovni studenti raznih fakulteta i učenici srednjih škola.

Očevidi cestovnih prometnih nesreća

Policijski službenici Postaje prometne policije Kutina, uz nadzor i upravljanje prometom na cestama, obavljaju i očevide kod cestovnih prometnih nesreća. Očevidi se vrše kod prometnih  nesreća u kojima ima poginulih i ozlijeđenih osoba ili je nastala veća materijalna šteta, kao i kod prometnih nesreća s manjom materijalnom štetom, o kojoj su djelatnici policije obaviješteni i ako to sudionici zahtjevaju.  

O izvršenim očevidima prometnih nesreća, sačinjavaju se Zapisnici. Zainteresirane stranke informacije o zapisnicima prometnih nezgoda mogu dobiti radnim danom od 7.30 do 15.30 sati, na broj telefona 044/646 339 ili 044/646 157.

Promicanje prometne kulture           

U cilju odvijanja što sigurnijeg cestovnog prometa, u čemu zasigurno veliko mjesto ima i nivo prometne kulture svih sudionika u prometu, policijski službenici Postaje prometne policije Kutina kontinuirano provode edukativna predavanja u predškolskim grupama dječjih vrtića, auto-školama, osnovnim i srednjim školama, te većim poduzećima koja se bave javnim prijevozom i prijevozom za vlastite potrebe. Isto tako raznim aktivnostima (izradom letaka, postavljanjem jumbo-plakata, suradnjom s moto-klubovima i djelatnicima stanica za tehničke preglede vozila, zajedničkim preventivnim akcijama) aktivno djeluju na svijest i toleranciju među vozačima, odnosno na defanzivno ponašanje svih sudionika u prometu.

Punu suradnju u prevenciji sigurnosti cestovnog prometa, Postaja prometne policije Kutina ostvaruje u suradnji s drugim državnim i javnim tijelima gradova Kutine i Popovače, kroz formirana Vijeća za komunalnu prevenciju.