POLICIJSKA UPRAVA SISAČKO – MOSLAVAČKA
Rimska 19, 44 000 Sisak, tel.: +385 44 560 111
sisačko-moslavačka uprava > Policijske postaje > Postaja prometne policije Sisak

Postaja prometne policije Sisak

Postaja prometne policije Sisak

Mjesto: Sisak

Adresa:   Ivana Kukuljevića Sakcinskog 24 (u zradi T-Coma)

Telefon: 044/560 480, 560 489

Telefaks: 044/560 490; 560 330

Načelnik Policijske postaje: KRISTIJAN HULJINA
 
  

Postaja prometne policije Sisak prostire se na površini od 779 km², odnosno 17,52 posto ukupnog teritorija Policijske uprave sisačko–moslavačke, a pokriva područje Grada Siska te općine Lekenik i Martinska Ves.

Djelatnici Postaje prometne policije Sisak vrše nadzor nad ukupno 679,1 km razvrstanih cesta i to:

  1. autocesta ............................10,5 km
  2. državne ceste......................103 km
  3. županijske ceste............... 115,6 km
  4. lokalne ceste...................... 40,7 km
  5. netrazvrstane ceste .......... 409,3 km     

Obzirom na cestovne prometne tokove i veličinu naselja na području Grada Siska, prometni problemi su posebno izraženi na području Siska i to na prometnicama koje vode u smjeru Zagreba.     

Prometna infrastruktura na području Grada Siska u fazi je razvoja, s tim da se prema postojećim planovima intenzivne aktivnosti očekuju na području Siska, gdje su problemi s cestovnim prometom i najizraženiji. Pri tom se misli na vođenje glavnih prometnih tokova središtem Sis­ka i njihovo preusmjeravanje na obilazne ceste, odnosno vođenje van područja užeg centra.           

Za napomenuti da je od strane grada Siska ustrojena Prometna jedinica mladeži Grada Siska, koja je tijekom cijele godine angažirana na nadzoru i upravljanju prometom na području Grada Siska, a čine je redovni učenici srednjih škola i studenti raznih fakulteta. Pripadnici Prometne jedinice mladeži rade u dvije smjene, ujutro i poslijepodne, i svakodnevno prilikom upućivanja u službu dobivaju konkretne zadatke od nadležnih policijskih službenika Postaje prometne policije Sisak s ciljem poboljšanja protočnosti prometa. Po potrebi se u suradnji s HAK-om školuje i obučava nova generacija pripadnika Prometne jedinice mladeži.           

Policijski službenici ove postaje članovi su Vijeća za prevenciju Grada Siska, Općina Lekenik i Martinska Ves od 2009. godine te aktivno sudjeluju u prevenciji.           

Provodeći aktivnosti iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Postaja prometne policije Sisak je inicirala Gradu Sisku obilježavanje pješačkih prijelaza u zonama škola predočnicima brzine i svjetlosnim markerima u kolniku te rekonstrukciju raskrižja Ulica Kralja Tomislava, Ante Starčevića i Franje Lovrića u kružni tok prometa kao i promjene određenih prometnih tokova u Gradu, a za što su sredstva izdvojena iz financijskog plana Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2011-2020. 

Svrha ovakvih projekata policije je uključivanje lokalne zajednice u prevenciju s ciljem poboljšanja objektivnih čimbenika prometa i utjecaja na vozače da budu pažljiviji u prometu te smanje i prilagode brzinu kretanja svojih vozila u cilju zaštite najugroženijih sudionika (pješaka i biciklista, posebno djece), a sve kako bi u što većoj mjeri smanjili broj prometnih nesreća na našim prometnicama, naročito onih s najtežim posljedicama.