POLICIJSKA UPRAVA SISAČKO – MOSLAVAČKA
Rimska 19, 44 000 Sisak, tel.: +385 44 560 111

Policijska postaja Sisak

Policijska postaja Sisak

Mjesto: Sisak 

Adresa: Kralja Tomislava 17 

Telefon: 044/560 811

 

Telefaks: 044/560 855

 

Načelnik Policijske postaje: Predrag Fitnić

 

Policijska postaja Sisak na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove temeljne i  kriminalističke policije, kao i poslove nadzora zakonitosti kretanja i boravka stranaca i nezakonitih migracija.

Prostire se na ukupnoj površini od 778,65 km² te se sastoji od Općine Lekenik, površine od 231,2 km², Općine Martinska Ves, površine 124,7 km² i Grada Siska, površine od 422,75 km². Na području teritorijalne nadležnosti nastanjeno je oko 57300 stanovnika.

Policijska postaja Sisak na istoku graniči s gradovima Petrinja i Glina, na sjeveru sa Zagrebačkom županijom, odnosno Gradom Velika Gorica, na zapadnoj strani s Gradom Kutina, Popovačom, Lipovljanima i Velikom Ludinom te južno s Jasenovcem, Sunjom i Donjim Kukuruzarima.

Na području Grada Siska naseljeno je 47.768 stanovnika te ima ukupno 36 naselja: Sisak, Blinjski Kut, Budaševo, Bukovsko, Crnac, Cigoč, Donje Komarevo, Gornje Komarevo, Greda, Gušće, Hrastelnica, Jazvenik, Klobučak, Kratečko, Staro Pračno, Suvoj, Veliko Svinjičko, Zabno, Letovanci, Lonja, Lukavec Posavski, Madžar, Mužilovčica, Novo Selo, Novo Selo Paljanečko, Novo Pračno, Odra Sisačka, Palanjek, Preloščica, Sela, Stara Drenčina, Staro Selo, Stupno, Topolovac i Vurot.

Općina Lekenik obuhvaća 18 naselja: Brežane Lekeničke, Brkiševina, Cerje Letovaničko, Donji Vukojevac, Dužica, Gornji Vukojevac, Lekenik, Letovanić, Palanjek Pokupski, Pešćenica, Petrovec, Pokupsko Vratečko, Poljana Lekenička, Stari Brod, Stari Farkašić, Šišinec, Vrh Letovanićki i Žažina, u kojima je nastanjeno 6043 stanovnika.

Općina Martinska Ves obuhvaća 17 naselja: Bok Palanječki, Desni Dubrovčak, Desno Trebarjevo, Desno Željezno, Jezero Posavsko, Lijeva Luka, Lijevo Trebarjevo, Lijevo Željezno, Ljubljanica, Mahovo, MartinskaVes, Setuš, Strelečko, Tišina Erdedska, Tišina Kaptolska i Žirčica, u kojima je nastanjeno 3488 stanovnika.

Trenutno djeluju tri Vijeća za prevenciju čiji je djelokrug rada suzbijanje kriminaliteta, poboljšanje kvalitete života i stanja javnog reda i mira na lokalnoj razini. Vijeća su osnovana na inicijativu i u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, u okviru pilot projekta „Policija u zajednici“ s ciljem poboljšanja i unaprjeđenja partnerskih odnosa policijskih službenika, članova Vijeća i građana.

Vijeće za prevenciju Grada Siska djeluje od  23. prosinca 2004. godine i trenutno ima 10 članova. Na području Općine Lekenik osnovano je Vijeće za prevenciju 3. prosinca 2008. godine i čine ga 9 članova, dok je Vijeće za prevenciju Općine Martinska Ves osnovano 2. siječnja 2012. godine i sastoji se od 11 članova.

S ciljem uključivanja i sudjelovanja građana u prevenciju svih oblika asocijalnih pojava u društvu postavljeni su plavi sandučići u koje građani mogu ubaciti pisma sa svojim pitanjima, pritužbama, prijedlozima i pohvalama policiji.

Sandučići se nalaze na sljedećim lokacijama:

  • "Hrvatska pošta" - Sisak, S. i A. Radića br. 29 (kod glavnog ulaza)
  • Gradska tržnica "Kontroba" - Sisak, I. K. Sakcinskog br. 28 (glavni ulaz)
  • Opća bolnica "Dr. Ivo Pedišić" - Sisak, J. J. Strossmayera bb (na stupu kod glavnog ulaza u krugu bolnice)
  • "Gradska knjižnica i čitaonica" - Sisak, Trg hrvatske državnosti bb (kod ulaza u Narodnu knjižnicu i čitaonicu Vlado Gotovac)
  • Zgrada u vlasništvu Općine Lekenik - Lekenik, Zagrebačka br. 40 (uz samoposlugu)