POLICIJSKA UPRAVA SISAČKO – MOSLAVAČKA
Rimska 19, 44 000 Sisak, tel.: +385 44 560 111

O nama

Korisni linkovi:
 O nama

            Policijska uprava sisačko-moslavačka svojim djelokrugom nadležnosti pokriva prostor Sisačko-moslavačke županije. Ustrojena je 1. srpnja 1993. godine spajanjem Policijske uprave Sisak i Policijske uprave Kutina, a 14. kolovoza 1997. godine iz ustroja Policijske uprave sisačko-moslavačke izdvojene su Policijska postaja Vojnić i Policijska ispostava Lasinja koje su pripojene Policijskoj upravi karlovačkoj te Policijska postaja Ivanić-Grad koja je pripojena Policijskoj upravi zagrebačkoj.

            Obzirom da je oko 52% Županije gotovo pune četiri godine tijekom Domovinskog rata bilo privremeno okupirano i da je kroz sastav Policijske uprave sisačko-moslavačke od 1991. godine pa sve do danas prošlo više od 6 000 što aktivnih, što pričuvnih pripadnika policije, ono što je posebno bitno za naglasiti je njihov doprinos u očuvanju suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske. O tome najbolje govore žrtve – stradalnici Domovinskog rata: 94 poginula, tri nestala i više stotina ranjenih i ozlijeđenih pripadnika Policijske uprave sisačko-moslavačke.

            Policajci Sisačko-moslavačke uprave branili su i oslobađali teritorij Republike Hrvatske na brojnim bojišnicama i izvan svoje uprave, sudjelujući u gotovo svim značajnijim ratnim djelovanjima, pa tako i u vojno redarstvenim akcijama "Bljesak", "Oluja" i drugim.

            Ova Policijska uprava u svojoj nadležnosti ima ustrojeno ukupno jedanaest policijskih postaja: Sisak, Kutina, Petrinja, Novska, Hrvatska Kostajnica, Dvor, Glina, Gvozd, Sunja te dvije postaje prometne policije u Sisku i Kutini.


Načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka PešutSjedište Policijske uprave sisačko-moslavačke nalazi se u Sisku na adresi Rimska 19.

Telefon: +385 44 560 111
Telefaks: +385 44 560 280

Radom Policijske uprave sisačko-moslavačke upravlja načelnik Luka Pešut, struc. spec. crim.

Glasnogovornica Policijske uprave je Natalija Mezak-Dolenčić
Policijska službenica za odnose s javnošću je Iva Dvorski 
Telefon: +385 44 560 104; 560 128
Telefaks: +385 44 560 281
 

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj djeluju:

 

Teritorijalna nadležnost Policijske uprave sisačko-moslavačke

Općine: Donji Kukuruzari, Dvor, Gvozd, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lekenik, Lipovljani,
Majur, Martinska Ves, Sunja, Topusko i Velika Ludina

Županija sisačko-moslavačka

  POLICIJSKE POSTAJE    POVRŠINA I STANOVNIŠTVO    TERITORIJALNA NADLEŽNOST    PROMETNA KARTA    GOOGLE KARTA